Maškare na Jarunu

Posted on Feb 26, 2010 in Stari portal

 

Oratorij Dominik Savio organizirao je već tradicionalne maškare za djecu župe Duha Svetoga na Jarunu.

U subotu 13. veljače 2010. godine okupilo se u dvorani Sveta Mati Slobode nešto manje od stotinjak djece od 3 do 15 godina te značajan broj roditelja, baka i djedova.

 

 

 

 

 

Tu su ih dočekali animatori i salezijanci suradnici koji su sa sestrama kćeri Marije Pomoćnice pripremili i vodili program u kojem su svi sudjelovali zdušno i s puno oduševljenja. 

 

 

 

 

 

Nakon pozdrava župnika don Ante Vasilja, koji je svima izrazio iskrenu dobrodošlicu i proglasio Fašničku Republiku otvorenom, uslijedili su bansevi i igre. Djeca su se okušala u raznim vještinama i zabavila loveći miša, igrajući sinjsku alku, ping-pong po tračnicama i druge igre koje su ih izazvale i razonodile.

 

 

 

 

Nije bilo dosadno ni roditeljima, koji su morali navijati, poneki čak i sudjelovati u igrama, dok su drugi iskoristili priliku za druženje i prijateljsko čavrljanje.

 

 

  

 

 

Izbor najbolje, najoriginalnije i najsmješnije maske uslijedio je reviji maski koje su defilirale pozornicom u nadi da će upravo njihova biti izabrana za jednu od triju kategorija.

 

 

 

 

 

Popodnevno druženje pod maskama završilo je ukusnim krafnama, fritulama i ostalim poslasticama koje su vrijedne mame, bake, pa čak i tate ispekli da se djeca počaste.

 

 

  

 

 

Iskustvo zajedništva u veselju i prijateljstvu bilo je pravo zadovoljstvo svima nazočnima, a mnoge je potaklo da se pridruže oratoriju, koji se sastaje svake subote od 10.30 do 13.30 sati i organizira slične sadržaje za osnovnoškolsku djecu naše župe.

 

 

 

 

SLIKE KOJE SU NAM POSLALI VITO I LEONA…

 

 

  

 

 

              

 

 

              

 

 

Komentari

comments