El Shaddai i ove godine

Posted on Sep 28, 2011 in Vijesti iz pokreta

El Shaddai i ove godine

U svoju pravu planinarsku avanturu Sjevernim Velebitom od 12. do 16.7. upustilo se 11 mladih uz bogoslova Danijela Vidovića i don Ivana Šibalića. Kroz te dane naša kuća bili su planinarski domovi u kojima smo dijelili životni prostor, objedovali, ali i zajednički molili pod zvjezdanim nebom.

Tijekom dana odlazili smo na planinarske rute kojima smo prošli Mali Rajinac (1699m), Hajdučke i Rožanske kukove, špilju Vukušić Snježnicu gdje je, neovisno o godišnjem dobu, uvijek snijeg, a uspinjali smo se i na neke od kukova kao što su Gromovača, Golubić i Pasarićev kuk. Najdojmljiviji dio našeg planinarenja bila su slavlja svete mise koja su bila u pravoj divljini, ali od svih najposebnija misa bila je na vrhu jednog od kukova uz pogled na sve okolne vrhove, staze i šume koje smo tijekom tih dana propješačili, kada smo zaista opravdali naziv svog putovanja – El Shaddai (Bog s planine).

Na kraju svih napora osjetili smo pravo olakšanje na kupanju u uvali Zavratnica, ali istovremeno bili smo žalosni što je naš put gotov. No, ne brinemo se, dogodine će El Shaddai sigurno imati zanimljivu rutu, a uz ovu uvježbanu ekipu, nadamo se i novim planinarima.

Komentari

comments