Kman nacionalni prvak Crkve u Hrvata

Posted on Jun 16, 2011 in Vijesti iz pokreta

Kman nacionalni prvak Crkve u Hrvata

Nakon osvojena nadbiskupijskog natjecanja župa Marije Pomoćnice s Kmana sudjelovala je na ovogodišnjoj nacionalnoj završnici KMNL-a, koja se održavala u Splitu. Na završnom turniru sudjelovalo je 15 ekipa iz 12 nadbiskupija iz cijele Hrvatske, BiH-a i Crne Gore.

Program je započeo 9. lipnja uvodnim pozdravima splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića i ždrijebom skupina. Momčad s Kmana igrala je u skupini A s ekipama iz Mostarsko-duvanjske, Zagrebačke i Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon uvodna dva neriješena rezultata u odlučujućoj utakmici za prolaz protiv Vrhbosanske nadbiskupije, momčad je pokazala pravi duh pobjednika te nakon početnog zaostatka vratila i pobijedila sa 3:1 plasiravši se u četvrtfinale. U četvrtfinalnom dvoboju protiv predstavnika Zadarske nadbiskupije odigrala se čvrsta, muška utakmica, a ekipa s Kmana pobjedila je u produžetcima sa 2:1. Polufinalni dvoboj protiv Đakovačko-osječke nadbiskupije počeo je vrlo dobro s ranim pogotkom te se do kraja rezultat samo povećavao u korist naše ekipe do konačnih 5:1 i ulaska u finale.

U finalnom dvoboju u „vječnom“ derbiju naša župa igrala je protiv ekipe prošlogodišnjih nacionalnih prvaka, župe „Gospe od Otoka“ iz Solina. Nakon čvrste borbe u regularnom dijelu završilo je 1:1. U produžetcima nije bilo pogodatka te se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Naša ekipa imala je više sreće te s ukupnim rezultatom 6:5 osvojila naslov nacionalnih prvaka KMNL-a Crkve u Hrvata.

Na završnoj misi koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić dodijeljene su i nagrade najboljim ekipama i pojednicima. Treba posebno istaknuti da su za najboljeg igrača proglašeni naš kapetan Ivan Mizdrak, a za najboljeg vratara također naš igrač Tomislav Duka. Fair-play nagradu dobila je župa bl. Ivana XXIII. iz Zagreba, čime su kao i Kman osigurali nastup na završnici i sljedeće sezone.

Komentari

comments