Susret Frame i Salezijanske mladeži

Posted on Apr 5, 2011 in Stari portal

Susret Frame i Salezijanske mladeži

U ponedjeljak 21. ožujka u prostorima župe sv. Križa u Sigetu održao se susret Pokreta salezijanske mladeži (PSM) i Frame Siget, koji je organiziran na poticaj Kristine Milišić, članice Frame, koja se svojim predanim radom uključila u župu na Knežiji i u sam Pokret, a čija je žarka želja bila povezati te dvije skupine i omogućiti razmjenu iskustva i rada.

Četrdesetak mladih iz salezijanske mladeži s Knežije i Jaruna i isto toliko mladih iz Frame na ovom je susretu dobilo priliku vidjeti koje su njihove sličnosti i razlike te upoznati karizme u kojima djeluju u pastoralu svojih župa. Nakon predstavljanja svetog Ivana Bosca, PSM-a i aktivnosti koje se odvijaju na Knežiji, bend Put u život izveo je pjesme u don Boscovu čast i svoju novu pjesmu koju su otpjevali na ovogodišnjem Don Bosco festu. Potom su se mladi podijelili u manje grupe u kojima su se izmiješali PSM i Frama, a tema rada bili su don Boscovi snovi.

Kroz razgovor mladi su mogli saznati kako drugi rade, čime se bave, što su temelji njihovih duhovnosti, a iz toga je proizišao vrlo jednostavan zaključak: unatoč svim različitostima i jedni i drugi rade i žive kao mladi u ovom svijetu, nasljedujući Krista unutar svoje karizme, u okrilju Katoličke crkve. Susret je zaključen molitvom, druženjem i radosnom pjesmom uz želju da se uskoro ponovno susretnu.

Komentari

comments