Svečana obećanja novih suradnika

Posted on Feb 2, 2011 in Stari portal

U crkvi Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji, u nedjelju 30. siječnja 2011. godine četrnaestero salezijanaca suradnika položilo je prvi put svoja svečana obećanja. Nakon temeljite pripreme koja je trajala godinu i pol dana pod vodstvom s. Maje Dolenec, KMP, njihov je poziv okrunjen i službenim primanjem u laičko Udruženje salezijanaca suradnika. Aktivni i zauzeti vjernici, većinom mladi, koji su na različite načine uključeni u život svojih župnih zajednica, dolaze iz zagrebačkih salezijanskih župa Marije Pomoćnice na Knežiji, sv. Ane u Rudešu, Duha Svetoga na Jarunu i sv. Ivana Bosca u Podsusedu.

 

 

Svoju dugogodišnju pripadnost i djelovanje posvjedočili su svečanim obećanjima i pred Crkvom, koja je Udruženje salezijanaca suradnika odobrila kao treću granu Salezjanske obitelji. Članovi te laičke ustanove svjetskih razmjera aktivno surađuju u izgradnji ljudskih i kršćanskih vrednota prema načinu odgoja i karizmi utemeljitelja dijeleći zajednički poziv na svetost prema idealu duhovnoga i apostolskog života koji je širio sv. Ivan Bosco.

 

Misno slavlje tijekom kojeg su novi suradnici prvi put izrekli svoja obećanja, a oni stariji ih obnovili predvodio je provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Ivan Marijanović. Kao predstavnik vrhovnog poglavara Don Boscovih salezijanca i oca Salezijanske obitelji don Pascuala Cháveza slavlju je nazočio don Marek Chrzan, regionalni savjetnik za Sjevernu i Srednju Europu. U prigodnoj homiliji podsjetio je na bogatstvo poziva u Crkvi u kojima svaki vjernik pronalazi svoj put i na taj način ostvaruje blaženstvo, tj. sreću, što je bila i poruka nedjeljne liturgije. U

 

ime Udruženja njihova je obećanja primio pokrajinski koordinator Zlatko Štorek, istaknuvši veliko zadovoljstvo i radost zbog ovih novih članova Udruženja, koje u Hrvatskoj broji oko 280 članova. Slavlju je nazočio i velik broj vjernika koji su svojom molitvom podržali nove suradnike, kao i one dugogodišnje u obnavljanju svog predanja Bogu za dobro siromašne mladeži.

 

Treba napomenuti još i to da je u isto vrijeme na sličan način u Splitu svoja obećanja prvi put dalo petero novih suradnika, a 31. siječnja, na sam blagdan sv. Ivana Bosca, će isto tako u Rijeci svoja obećanja dati osmero novih suradnika. Tako je Udruženje postalo bogatije za 27 novih suradnika. Neka ih sve u njihovu pozivu prati zagovor Marije Pomoćnice.

 

Komentari

comments