“Sanjaj i ti..”

Posted on Feb 22, 2011 in Stari portal

Početkom veljače otvoren je oratorij Don Bosco u župi sv. Ivana Bosca u Podsusedu. Unatoč hladnom vremenu okupilo se pedesetak djece željnih igre, zabave, plesa i molitve. Tema ovogodišnjeg oratorija je Sanjaj i ti…, tijekom kojeg će djeca imati priliku pobliže upoznati život i lik sv. Ivana Bosca kroz snove koje je sanjao.

 

 

Prvi susret bio je obilježen prvim snom sv. Ivana Bosca iz devete godine. Nakon zajedničke molitve i uvodnog pozdrava župnik don Nedjeljko Nedić proglasio je oratorij Don Bosco otvorenim, a na licima svih sudionika osvanuo je veliki osmijeh od radosti i dugog iščekivanja.

 

Sudionici su uživali u pripremljenom skeču o prvom snu, kreativnim radionicama u kojima su izrađivali svoju ovčicu kako bi zajedno bili jedno maleno stado na putu do Krista. Igra i ples je ono što im uvijek donosi veliku radost, pa tako nijedan susret ne prolazi bez zabave i smijeha uz prisutstvo salezijanaca i animatora. Otvorenju je prisustvovao i povjerenik za pastoral mladih i zvanja don Ivan Šibalić, koji je svojim dolaskom izmamio veselje i smijeh kod malenih.

 

     

Nitko od nazočnih nije priželjkivo završetak susreta, no on je ipak nakon dugog druženja i igre bio zaključen zajedničkom molitvom i tradicionalnom salezijanskom riječi za laku noć koju je predvodio don Milan Ivančević, ravnatelj zajednice. Svaki sudionik primio je jednu sličicu na kojoj se s prednje strane nalazi vuk, a na poleđini janje iz Don Boscova sna. Na taj su način dali obećanje kako će svakog dana nastojati biti sve bolji s velikom željom u srcu da i oni budu Božje ovčice, a na tom će ih putu pratiti njihovi animatori pod vodstvom đakona Filipa.

Oratorij nastavlja dalje s aktivnim radom sve do kraja školske godine kada počinje dječje ljeto pod temom "Graditelji Kraljevstva nebeskog na zemlji".

 

 

Komentari

comments