Don Bosco fest 2011.

Posted on Feb 2, 2011 in Stari portal

Proteklog vikenda u župi Marije Pomoćnice na Knežiji održan je jubilarni, deseti po redu festival duhovne glazbe Don Bosco fest. Nastupilo je devet izvođača, većinom iz različitih salezijanskih zajednica i jedna ženska klapa iz Neuma. Ovogodišnji festival imao je posebnu tematiku, pjesme su trebale biti nadahnute salezijanskom duhovnošću i životima salezijanskih svetaca.

 

 

Na taj način festival je potaknuo sve izvođače da još više slave Boga na specifičan salezijanski način. Posebnu radost pridonijela su djeca iz volonterske Školske grupe  DBM iz SMS-a, koja su svojim nastupom uz svoje volontere pokazali kako uz rad i pjesmu slave Gospodina. Sastav Davidias iz župe Duha Svetoga na Jarunu svojim je pjesmama animirao sve nazočne, a posebno sve izvođače koji su se zajedno s njima veselili i pjevali. Kao i prošle godine za sve sudionike organiziran je i dodatni program gdje su u kratkom predavanju imali prilike čuti kako i na koji način treba kroz pjesmu slaviti Gospodina i što to zapravo znači.

 

Povjerenik za pastoral mladih i zvanja don Ivan Šibalić na kraju festivala potaknuo je sve mlade da već sada počnu pisati svoje pjesme za idući Don Bosco fest, koji će također pratiti ista tematika kao i ovogodišnji. Festival je završio u pravom salezijanskom ozračju uz okrepu, pjesmu, ples i zajedničku molitvu.

 

Komentari

comments