Zimski oratorij na Rudešu

Posted on Jan 27, 2011 in Stari portal

Salezijanski animatori župe sv. Ane u Rudešu od 3. do 8. siječnja prvi su put organizirali Zimski oratorij za djecu osnovne škole. Sadržaje je pripremalo osam animatora, studenta i srednjoškolaca, koji su osmislili bogat i raznovrstan programa za više od četrdeset sudionika ove iznimno vrijedne inicijative.

 

    

 

Susret je svako jutro započinjao zajedničkom molitvom, a don Ivo Zečević bi sudionicima uputio duhovnu misao dana. Na programu su bile aktivnosti: plesovi, bansevi, turniri i druge igre u skupinama. Veliko su bogatstvo ponudile radionice na kojima se moglo naučiti dosta praktičnih i korisnih stvari. Do izražaja su došli svetački uzori kao što je Dominik Savio, a uz blagdan Bogojavljenja oratorijanci su izrađivali darove za Malog Isusa i učili od trojice mudraca s Istoka. Svoje su radove prinijeli kao prikazne darove u sv. misi.

 

    

 

Šestodnevno druženje završeno je Tostijadom, na kojoj nije nedostajalo zabave i plesa. Rudeški animatori uvjereni su da će djeca kao uspomenu na Zimski oratorij ponijeti iskustva dobre zabave, novih prijateljstava, kao i želju da se slična iskustva što prije ponove.

Hana Bogović

Komentari

comments