Susret predanimatora u Rijeci

Posted on Jan 27, 2011 in Stari portal

Od 14. do 16. siječnja održan je susret salezijanskih predanimatora u župi Marije Pomoćnice u Rijeci. Okupili su se mladi iz Splita, Rijeke, Zadra, Zagreba i Žepča. Uz molitvu zabavu, ples, igru, pjesmu međusobno su se bolje upoznali i sklopili nova prijateljstva.

 

 

Susret je započeo zajedničkom sv. misom, a tijekom cijelog vikenda mladi su kroz radionice imali priliku naučiti o salezijanskoj duhovnosti i karizmi, Pokretu salezijanske mladeži, povijesti salezijanaca i o tome kako biti salezijanski animator i djelovati u Don Boscovu duhu. U jednoj od radionica animatori voditelji podijelili su svoja iskustva o tome kako su postali animatori i kakav je bio njihov put, što se sudionicima posebno svidjelo. Večernji program je bio ispunjen igrama, a jedna od njih bila je i zabavni kviz u kojem su mladi, osim svog znanja, trebali i međusobno surađivati. 

 

Svaki zajednički dan završio je i zajedničkom molitvom i tradiocionalnom salezijanskom riječi za laku noć. Sudionicima se posebno svidjela lijepo animirana molitva krunice i pobožnost klanjanja. Susret je završio s nedjeljnom sv. misom, nakon čega se još dugo zajednički veselilo i pjevalo.

 

Obogaćeni ovim iskustvom koje je ispunilo njihova srca i još većim žarom da budu svjedoci Isusa Krista u Don Boscovu duhu, mladi nestrpljivo očekuju svoj ponovni susret i zajedničko ljetovanje.

 

Petra Poje

 

 

  

Komentari

comments