Skupština Pokreta salezijanske mladeži u Mađarskoj

Posted on Dec 1, 2010 in Stari portal

Protekli vikend u mjestu Péliföldszentkereszt u blizini Budimpešte održana je VI. generalna skupština Pokreta salezijanske mladeži Europe, na kojoj je sudjelovalo pedeset sudionika iz četrnaest zemalja. Susret je započeo dobrodošlicom domaćina i zajedničkom večerom. Tijekom cijelog vikenda sudionici su razmišljali kako svakodnevno mogu graditi svoj odnos s Isusom Kristom te kako im u tome pomaže salezijanska duhovnost. Međusobno su izmijenili iskustva rada i probleme s kojima se svakodnevno susreću u svojim sredinama.

 

 

Svoj rad predstavili su mladi iz Austrije i Irske, koji su na zanimljiv način prikazali s kojim se problemima susreću u radu s mladima kako bi im približili Krista i usmjerili ih na pravi put. Predstavnici iz Španjolske predstavili su rad i tijek priprema za Svjetski dan mladih u Madridu. Sudionike je posebno zanimao dan kada je predviđen susret salezijanske mladeži svijeta i zajednički su odlučili da na taj dan svaka zemlja nosi neko svoje obilježje i na taj način bude prepoznatljiva. Predstavljene su i sve salezijanske kuće u Madridu gdje će sudionici biti smješteni.

Sve okupljene posebno je oduševio rad salezijanaca s najsiromašnijima za koje svakodnevno pripremaju doručak prije nego što krenu u školi te užinu koju mogu ponijeti sa sobom. Hrvatski predstavnici na skupštini bili su Antonija Klobučar i Vedran Kosalec. Iduća VII. generalna skupština bit će od 25. do 27. studenog 2011. u Fatimi.

 

 

 

Komentari

comments