Duhovna formacija voditelja salezijanskih skupina za djecu i mlade

Posted on Nov 23, 2010 in Stari portal

Protekli vikend u župi Marije Pomoćnice na Knežiji održana je duhovna formacija voditelja salezijanskih skupina za djecu i mlade. Sudjelovalo je petnaest mladih okupljenih iz salezijanskih zajednica u Zagrebu, Rijeci i Zadru. Duhovnu formaciju vodio je don Ivan Šibalić, povjerenik za Pastoral mladih i zvanja, koji je mladima istaknuo bitne smjernice njihova rada, odnosno što, zašto i na koji način raditi.

 

 

Susret je započeo upoznavanjem mladih s granama Salezijanske obitelji te kako je proteklih godina rastao Pokret salezijanske mladeži u Hrvatskoj. Subotnje jutro bilo je u znaku preventivnog odgojnog sustava. Ovaj trenutak formacije sudionicima je mnogo značio jer su imali mogućnost susresti se s izvornim don Boscovim tekstom, u kojem on objašnjava preventivni sustav. Mladi su postavljali mnoga pitanja iz osobnog iskustva rada i razgovarali o problemima s kojima su se susretali. Cijelu formaciju zaokružila je radionica o salezijanskoj duhovnosti koja je sudionicima pružila mogućnost da razumiju odogovor zašto nešto rade kao voditelji salezijanskih skupina.

 

Tijekom susreta izmijenjivali su se formativni i molitveni dijelovi u kojima su mladi posvješćivali jedni drugima kako kroz svoj rad s djecom i mladima uvijek trebaju imati na umu odgoj dobrog kršćana i poštenog građana.

 

Komentari

comments