Kestenijada završena krunicom

Posted on Oct 27, 2010 in Stari portal

Na dan misijske nedjelje u župi Marije Pomoćnice na Knežiji održana je tradicionalna kestenijada. Kesteni su se dijelili nakon svake mise, a posebni programi priređeni su ujutro za djecu i navečer za mlade.

 

 

Dječja kestenijada koja je potrajala dva sata okupila je oko 120 djece koja su uživala u igrama i plesovima koje su pripremili animatori. Tako je broj djece bio veći nego nedjelju ranije na otvorenju oratorija koji će svake nedjelje od 10 do 12 sati nuditi bogat sadržaj za najmlađe.

 

Večernja kestenijada na kojoj je bilo više od 300 mladih započela je kratkim igrokazom koji je bio na temu prvog don Boscova sna. Mladi iz mnogih zagrebačkih župa ostali su družiti se uz kestene, tople napitke i nezaobilazne plesove salezijanskih animatora. Posebno dojmljiva bila je krunica koju je molilo više od stotinu mladih šetajući po dvorištu kako to inače biva svake večeri na Knežiji. Riječ za laku noć uputio je don Marek Charzan, savjetnik vrhovnog poglavara Salezijanske družbe, koji je bio u posjetu hrvatskim salezijancima. Mlade je potaknuo da budu misionari u svojim župama i sredinama.

 

 

Komentari

comments