Dječje ljeto u Rijeci

Posted on Aug 9, 2010 in Stari portal

U oratoriju i župi Marije Pomoćnice od 20. do 24. lipnja uspješno je održano još jedno Dječje ljeto. Tema ovogodišnjeg Ljeta bila je Sedam svetih sakramenata.

 

Prvi dan započeo je euharistijskim slavljem u 9h u crkvi Marije Pomoćnice, a djeca su svakoga dana mogla uživati u bogatom programu ispunjenom radionicama, igrom, molitvom, pjesmom, plesovima i bansevima, skečevima, kvizovima i drugim aktivnostima kroz koje su bolje upoznali sedam svetih sakramenata. Cijelo Dječje ljeto organiziralo je i vodilo 11 animatora uz veliku potporu i pomoć naših salezijanaca, osobito ravnatelja zajednice don Mirka Barbarića.

 

 

   

 

 

Na programu je sudjelovalo 48 djece čiji su osmijesi i veselje najveća nagrada velikom trudu animatora, koji su na terenu bili doslovno od 0-24h! Naime, da bismo si olakšali rad i programiranje i što više otvorili svoja srca djeci, odlučili smo na pet dana ostaviti brige svijeta i spavati u našoj zajednici gdje je ozračje ipak znatno drugačije. To je uvelike olakšalo izvedbu cijelog programa, ali i pridonijelo naglom rastu mnogih naših predanimatora.

 

 

    

 

 

    

 

 

Posebno treba istaknuti dan na moru koji je uvijek najupečatljiviji, zatim SMS kutak, program za roditelje i naravno himnu ovogodišnjeg riječkog Dječjeg ljeta – Don Bosco, koju su djeca uvijek rado izvodila. Još treba istaknuti da je i ovoga puta nastavljena tradicija pozivanja djece iz ostalih susjednih župa, a ne samo salezijanskih. Odaziv je u tom pogledu bio dosta velik. Djeca su na kraju dobila i prigodne „salezijanske“ darove i zahvalnice za sudjelovanje na Dječjem ljetu, a dvjema osobama Ljeta (nikako se nismo mogli odlučiti), uručene su i male diplome. Roditelji koji su se prvi put susreli s ovakvim načinom rada nisu mogli sakriti svoje oduševljenje, a također i djeca, kojoj je bilo toliko lijepo da jednostavno nisu htjeli otići.

 

 

    

 

 

Veliku zahvalu upućujemo našim sponzorima, dobrotvorima i ustanovama koje su na bilo koji način pomogle što boljem uspjehu i promociji riječkog Dječjeg ljeta, koje u našem gradu već dobiva prepoznatljivi znak: Učenički dom Podmurvice, Autotrolej, Radio Trsat, Novi list, Pizzeria Sylvester, obitelji Mežnarić, Fatović, Mrkonja i Milanović. Hvala vam od srca! :)

 

 

    

 

Neven Pejić

Komentari

comments