Odbojkašice Don Bosca osvojile domaći turnir

Posted on Jun 7, 2010 in Stari portal

Prošlog vikenda na Knežiji održan je četvrti međunarodni odbojkaški turnir „Marija Pomoćnica“ za djevojke do 18 godina. Prvi put turnir je osvojio domaćin – Odbojkaški klub "Don Bosco".

 

Djevojke s Knežije u sjajnom finalu su sa 2:1 pobijedile Salos iz Krakowa. Finale je igrano pred bučnim navijačima koji su ispunili tribine dvorane OŠ Matije Gupca. Krakow je dobio prvi set sa 25:23, a igračice Don Bosca identičnim su rezultatom osvojile drugi set. Bila je to najava za fantastično uzbudljiv odlučujući set. Igračice Krakowa vodile su s 14:11 i bile bod od osvajanja turnira.

 

Sjajnom igrom Knežijanke su poravnale na 14:14. Prvu prednost Knežijanke su stekle kod 16:15 i iskoristile meč loptu te poletjele jedne drugima u zagrljaj. Odbojkašice Krakowa s tugom, ali ponosom prihvatile su poraz. Poljakinje su u nedjelju prvo nastavile igrati dan ranije prekinuti polufinalni susret s Lugom, koji je kiša zaustavila na 1:0 u setovima za Talijanke. U nedjelju igračice Krakowa pružile su puno bolju igru i sa 2:1 pobijedile Lugo. Knežijanke su u polufinalu svladale poljski Salos Lublin, koji je osvojio broncu pobijedivši Lugo. Peto mjesto osvojio je Chemik iz poljskih Polica, a šesto ekipa Laure iz Bratislave. Sedme su bile igračice Marije Pomoćnice s Knežije, koje su, iako najmlađe, svojim uzornim ponašanje bile primjer drugima i zaslužile trofej za fair play.

 

   

 


Najbolja tehničarka turnira je Klaudia Buguszewska iz Polica, dok je nagradu za najboljeg libera dobila Weronika Olipra iz Krakowa. Igračice Don Bosca, Iva Đikić i Tina Burić, proglašene su za najboljeg napadača i srednjeg blokera. Nagrade je osvajačima podijelio don Ivan Marijanović, predsjednik Salezijanske športske mladeži.

 

Turnir je još jednom pokazao da kod igračica izaziva mnoge pozitivnih emocija. Molitve suparnika prije svake utakmice pokazuju posebno jedinstvo ovih ekipa, a uzvikivanje imena suparničke ekipe nakon utakmice pokazuje kakav bi šport uistinu trebao biti i što bi trebao poticati među ljudima.

 

Sudionici turnira u petak su proveli divan dan na Jarunskom jezeru, a u nedjelju su razgledali centar Zagreba i sudjelovali na mladoj misi Silvija Eljuge, gdje su simpatične Poljakinje spontane zapjevale pjesmu slavljeniku.

 

 

U organizaciji turnira sudjelovalo je 20 animatora i drugih mladih koji su nakon župnog blagdana smogli snage pomoći i pri ovom događanju. Glazbu na turniru puštao je DJ Crostorm, koji je još jednom potvrdio svoju kvalitetu. Posebno mnogo pomogle su obitelji i mladi koji su primili i ugostili u svojim domovima odbojkašice iz Italije, Poljske i Slovačke. Odbojkaški klub "Don Bosco" zahvaljuje svima koji su pridonijeli da 80 djevojaka kroz igru, druženje i molitvu bude bliže Gospodinu. 
 
 

Komentari

comments