Gana pobjeđuje uz salezijanske volontere

Posted on Jun 18, 2010 in Stari portal

Prošli vikend na Knežiji održan je humanitarni malonogometni turnir za djecu Gane koji su organizirali salezijanski volonteri.

 

Tijekom dana u improviziranom Waka Waka baru posjetitelji su mogli kupiti piće i hranu te tako pomoći akciju, a na velikom platnu pratile su se utakmice Svjetskog prvenstva. Vrhunac je bio u nedjelju kada je reprezentacija Gane igrala protiv Srbije. Iako mnogima nepoznanica, iz minute u minutu Gana je zadobivala sve više simpatija i gledatelji su sve glasnije doživljavali svaku njihovu akciju. Gol za pobjedu Gane bučno je proslavljen. Gledanju utakmice prisustvovalo je i dvoje ganskih državljana koji rade u Hrvatskoj. Svi vi koji želite pomoći da Gana pobijedi u najvažnijoj utakmici, a to je borba sa siromaštvom, možete dati prilog na bankovni račun 2360000-1500210986.

 

 


U subotu su se cijeli dan igrale utakmice, a natjecalo se u četiri dobne kategorije. Sav prihod od kotizacija išao je za humanitarnu akciju. Odigrana je i jedna odbojkaška utakmica, a zanimljiv revijalni susret igrali su mladići protiv djevojaka. Slavile su djevojke nakon izvođenja kaznenih udaraca.

 

Naši volonteri Krešo Mihić i Igor Žnidarić u kolovozu odlaze u Ganu, gdje će ostati godinu dana u salezijanskom centru radeći s mladima. Sve majice s natpisom Gye Nyame (Đi Njame), što znači „Samo Bog“, prodane su već za jutarnjih misa, a volonteri su najavili da će tiskati nove. Za vrijeme Svjetskog prvenstva na Knežiji će svaki dan raditi Waka Waka bar gdje se mogu pratiti utakmice, kupiti sokovi, slatkiši, a prilozi će ići za djecu Gane i za potrebitu djecu župe na Knežiji.

 

Komentari

comments