Salezijanska mladež na susretu HKM-a u Zadru

Posted on May 11, 2010 in Stari portal

Prošlog vikenda u Zadru je održan susret Hrvatske katoličke mladeži pod geslom «Da vaša radost bude potpuna» (Iv 15,11), na kojemu je sudjelovalao i sedamsto mladih iz Pokreta salezijanske mladeži.

 

Tijekom jutra grad je bio prepun mladih koji su bez obzira na kišu, pjesmom i veseljem razveselili građane Zadra. Mogli su vidjeti staru gradsku jezgru, obići gradske crkve, muzeje te vidjeti različite kulturne i društvene znamenitosti grada Zadra. U popodnevnim satima predvođeni križem Godine mladih i zastavom susreta, mladi su se u procesiji sa obilježjima svojih zajednica uputili prema Višnjiku gdje je održan središnji dio susreta.

 

 


Molitva krunice obilježila je početak susreta, a mladi su prizvali Gospodina da ih prati i čuva tijekom i nakon ovoga susreta. Po završetku krunice domaćini su na šaljiv način pjesmom pozdravili hodočasnike iz svih biskupija.

 

Svetu misu predvodio je mons. dr. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski, a pjesmom animirao zbor mladih zadarske nadbiskupije Sv. Krševan. U svojoj propovijedi mons. dr. Želimir Puljić istaknuo je mladima kako neće moći svjedočiti i biti pravi nositelji radosti ako ne ostanu u Kristu. Hrabrio ih kako se ne trebaju plašiti neizvjesne budućnosti jer Isus želi da Njegova radost bude u nama,  kako bi time i naša radost bila potpuna.

 

 

«Krist po sakramentu svoje ljubavi, po ispovijedi, diže vašesrce i vaš duh, te vaše korake čini postojanima, kako biste hodili putemradosti.» Nošeni porukom zadarskog nadbiskupa hodočasnici su se nakon sv. mise i kratkog zabavnog programa uputili u obitelji gdje su bili smješteni.

 

 

Nedjeljni dio susreta mladi su proveli u župama Zadarske nadbiskupije u kojima su bili smješteni i tamo zajedno s mladima imali svetu misu i ručak.

 

Salezijanska mladež svojim je veselim duhom, ponašanjem, pjesmom i plesom pokazala u kakvom duhu i odgoju ona odrasta i na taj način kroz svoje riječi i djela svjedočila Isusa Krista u duhu Don Bosca.

Sljedeći susret hrvatske katoličke mladeži bit će u Sisku 2012. godine.

 

Antonija Klobučar

 

Komentari

comments