Mnoštvo hodočasnika u Torinu

Posted on May 6, 2010 in Stari portal

Tisuće hodočasnika koje su u Torino došle vidjeti izloženo “Torinsko platno” posjetilo je i Valdocco. U travnju je don Boscovim prvim oratorijem prošlo više od 50 tisuća hodočasnika koji su srdačno primljeni. Mnogi hodočasnici nakon posjeta “platnu” na drugo mjesto stavljaju posjet mjestu rođenja salezijanskog djela u Torinu.

 

 

“Mlađa subraća su nam došla pomoći zbog velikog broja hodočasnika”, rekao je don Franco Lotto, ravnatelj bazilike Marije Pomoćnice. Uz baziliku hodočasnici mise imaju i u crkvi svetog Franje Saleškog, Pinardijevoj kapelici, kripti svetog Petra i u kapelici Marije Pomoćnice kod sestara kćeri Marije Pomoćnice. Radnim danom služi se dvadesetak misa, a nedjeljom ih bude više od četrdeset. Don Franco je dodao: “Važno je da hodočasnici imaju duhovnu asistenciju na svim mjestima te da osjete da don Boscovo srce još uvijek kuca na mjestu gdje je on radio za dobro mladih i Crkve.”

 

U svibnju se očekuje još veći broj hodočasnika jer je to Marijin mjesec, a 24. svibnja je i velika proslava blagdana Marije Pomoćnice za koju se salezijanci posebno spremaju. Od važnijih događaju u Valdoccu će se susresti salezijanski novaci iz cijele Europe i salezijanci biskupi.

 

(izvor: ANS)

 

 

 

Komentari

comments