Kman viceprvak

Posted on May 4, 2010 in Stari portal

Župa Marije Pomoćnice s Kmana i ove je godine ušla u samu završnicu nadbiskupijske katoličke lige. Kao prošlogodišnji prvaci očekivanja su bila velika i u ovoj sezoni. Zauzevši drugo mjesto nakon regularnog dijela po skupinama, prošli su u polufinale.

 

 

U uzbudljivoj i napetoj utakmici između župnih momčadi Gospe od Otoka iz Solina i sv. Pavla apostola s Pujanki, Solinjani su došli do petog uzastopnog finala. Početak utakmice obilježilo je vodstvo župe sv. Pavla, koja je u prvom poluvremenu jako dobro stajala na terenu, bila bolja momčad od favoriziranih Solinjana i zasluženo otišla na odmor rezultatom 3:2. Mlada i neiskusna momčad Pujanki nije uspjela ponoviti izdanje iz prvog poluvremena te je Solin preokrenuo rezultat i zasluženo ušao u finale i u lov na četvrtu titulu.

 

 

 

 

Drugi polufinalni susret između naše župe i župe sv. Dominika obilježen je kaznenim udarcima i crvenim kartonom, ali u iznimno korektnom i primjerenom ponašanju obje momčadi koje su svojim primjerom svjedočili prave vjernike na nogometnom terenu. Utakmica je nakog regularnog dijela završila rezultatom 4:4 nakog čega se pristupilo izvođenju šesteraca u kojem su igrači s Kmana bili sretniji i spretniji te slavili ukupnim rezultatom 7:6.

 

 

 

 

Finalni dan natjecanja održan je ove nedjelje. Započeto je utakmicom za treće mjesto, u kojoj su se susrele dvije poražene ekipe u polufinalu. Nakon tvrde i teške utakmice, ekipa sv. Pavla pobijedila je rezultatom 2:0.

 

 

Uslijedio je finalni dvoboj koji je prema običaju popraćen velikim zanimanjem gledatelja. Na tribinama se skupilo više od stotinu ljudi. Susret je započeo uz himnu i molitvu koju je predvodio splitsko – makarski nadbiskup Marin Barišić.

 

U prvom poluvremenu igrala se vrlo tvrda i čvrsta utakmica. Bez puno izrazitih prilika prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka. U drugom poluvremenu odmah na samom početku naši malonogometaši su propustili izvrsnu priliku da s igračem više povedu u utakmici. U nastavku i dalje čvrste utakmice ekipa iz Solina prva je zatresla mrežu. Dok su naši momci pokušavali pronaći put do mreže, protivnici su zabili još dva pogotka i tako osigurali četvrti naslov u pet godina od kada se igra liga u našoj nadbiskupiji.

 

 

 

 

Našim momcima treba čestitati na odličnoj igri, ponašanju i promociji naše župe u nadbiskupiji tijekom cijele sezone.

 

 

Nikola Banovac 

 

Komentari

comments