„Isten hozott Salezi Calcio Obuda“

Posted on May 5, 2010 in Stari portal

Prošlog vikenda na Knežiji domaći oratorijanci koji igraju mali nogomet susreli su se sa svojim prijateljima iz Budimpešte. Knežijanci su tako uzvratili za ožujsko gostovanje u Budimpešti. Sva tri dana osjetila se divna obiteljska atmosfera kojoj su pridonijeli veseli malonogometaši, animatori i posebno roditelji koji su se uključili u organizaciju turnira brigom oko obroka i mnogih drugih stvari.

 

 

 

 

Susret je započeo pozdravom župnika nakon kojeg su dječaci razmiješteni po obiteljima. U subotnje jutro gosti su razgledavali centar grada, a posebno su se zadržali u katedrali gdje su saznali mnogo o životu blaženog Alojzija Stepinca.

 

 

Turnir je odigran u popodnevnim satima, a igrači Don Bosca uvjerljivo su slavili u svim susretima. Kako se bližila večer, tako se okupljalo i sve više gledatelja, a vrhunac je bio kada su igrane utakmice pod reflektorima. Mađari su jedinu pobjedu izborili u susretu s našom najmlađom ekipom. Na kraju večeri odigran je revijalni susret između roditelja i trenera, koji je završio bez pobjednika.

 

 

Susret je završen misnim slavljem, na kojem je Marton Csany, voditelj mađarskih gostiju, zahvalio na velikoj gostoljubivosti obitelji i salezijanske zajednice koja ih je primila. Istaknuo je da su se osjećali lijepo kao u svojoj salezijanskoj župi Marije Pomoćnice u Budimpešti. 

 

 

Komentari

comments