Naši mladi gostovali u Ljubljani

Posted on Apr 13, 2010 in Stari portal

U subotu Hrvatska salezijanska mladež sudjelovala je na susretu mladih u ljubljanskoj župi Marije Pomoćnice na Rakovniku.

Tradicionalni susret mladih „Don Bosco fest“ okupio je oko 150 mladih, salezijance i kćeri Marije Pomoćnice. Tema susreta, kao i cijeli program, bili su nadahnuti ovogodišnjom pobudnicom vrhovnog poglavara don Pascuala Chaveza, koja glasi „Želimo vidjeti Isusa“.

Mladi su predstavili temu kroz male scenske prikaze iz života Don Bosca i don Mihovila Rue.

 

 

 

 

Svetu misu predvodio je don Marko Košnik, povjerenik za pastoral mladih Slovenske salezijanske provincije, koji je u svojoj propovijedi na slikovit način mladima pokazao kako se današnje generacije mladih odnose spram života u vjeri i životnih vrijednosti.

 

Istaknuo je koliko je važno biti hrabar u donošenju odluka i ustrajan u svom duhovnom životu, te kako mi trebamo biti don Boscova generacija koja će svojim radom i životom svjedočiti Krista.

 

 

 

 

Kao lijep primjer mladima kako ostvariti svoj život u obliku angažiranog i trajnog poziva u Crkvi i Salezijanskoj obitelji, dvije djevojke položile su obećanja i postale salezijanke suradnice.

 

U popodnevnim satima mladi su sudjelovali u radionicama koje su bile za ciljane skupine poput salezijanaca suradnika, studenata…

 

U jednoj od skupina sudionici su razgovarali i međusobno razmijenili vlastita iskustva na temu „Na budite mlaki“. Mladima iz Slovenije posebno je bilo drago čuti iskustva koja su sa njima podijelili mladi iz Hrvatske, kao i predstavnik Pokreta salezijanske mladeži iz Francuske, David Viagulasamy.

 

 

 

 

Nakon zajedničkog ručka slijedio je rekreativno-športski sadržaj.

 

Naši mladi upoznali su don Alojzija Slavka Snoja, provincijala Slovenske salezijanske provincije, koji ih je ohrabrio u njihovu nastojanju da među svojim vršnjacima budu iskreni svjedoci Isusa Krista.

 

 

 

 

Mladi iz Zagreba razgledali su povijesni stari grad Ljubljane i posjetili provincijalnu zajednicu sestara kćeri Marije Pomoćnice.

 

Bilo je to iskustvo obogaćenja i rasta u vjeri te prijateljsko druženje s mladima iz Slovenije i Davidom iz Francuske.

 
Antonija Klobučar

Komentari

comments