MNT SM-a u Žepču

Posted on Apr 13, 2010 in Stari portal

U katoličkom školskom centru „Don Bosco“ prošlog vikenda održan je malonogometni turnir salezijanske športske mladeži. Sudjelovalo je sedam ekipa koje su se natjecale u kategorijama do 18 i 16 godina. Igrače je dočekalo prohladno i kišno vrijeme.

 

U starijoj kategoriji prvo mjesto osvojila je ekipa „Dominik Savio“ iz Rijeke, koja je u posljednjoj odlučujućoj utakmici iznenadila domaće igrače KŠC-a „Don Bosco“.

 

 

 

 

Riječani su brzo poveli sa 2:0, Žepčaci prije kraja poluvremena postigli gol i kada se očekivalo izjednačenje, Riječani su zatresli mrežu i do kraja utakmice još povisili rezultat.

 

 

 

 

 

Treće mjesto pripalo je igračima „Svete Ane“ iz Rudeša, koji se mogu pohvaliti da su pobijedili pobjednike turnira. U mlađoj kategoriji sudjelovale su po dvije ekipe iz Žepča i Knežije. Mladi Žepčaci bili su puno bolji i zauzeli prva dva mjesta.

 

 

 

 

 

Nakon završenih utakmica za sudionike je bilo pripremljeno jelo s roštilja koje je i poražene razveselilo. Nakon kratkog druženja i igre u Omladinskom centru ekipe su imale molitvu koju je pripremio don Mihovil Kurkut. Po završetku molitve svi su se vratili u Omladinski centar koji ih se jako dojmio.

 

 

 

 

 

Na nedjeljnoj misi mladi su pažljivo pratili don Mihovilovu propovijed o nevjernom Tomi, koja je bila i slikovito dočarana. Misu su zajedničkim snagama animirali mladi iz Žepča i Rijeke. Na završetku misnog slavlja nagrade svim sudionicima uručio je don Tihomir Šutalo, koji je nogometašima pokazao i cijeli školski centar, uz dogovor da do sljedećeg turnira bude spremna športska dvorana.

Susret je završen zajedničkim ručkom, a za hranu i smještaj brinuo je don Anto Adžamić. Mladi su bili oduševljeni ljubaznošću salezijanske zajednice u Žepču koja im je u svakom trenutku bila na raspolaganju.

 

 

 

 

 

Iako se očekivao veći broj ekipa, turnir je uspješno prošao.

Organizatori su odlučni u naumu da se turniri redovito održavaju te da uz športsku imaju i snažnu formativno-duhovnu dimenziju kako bi mnogi mladi okupljeni u salezijanskoj športskoj mladeži rasli u vjeri.

 
Luka Hudinčec

Komentari

comments