Pokornička večera na Knežiji

Posted on Mar 8, 2010 in Stari portal

U petak 5. ožujka u kapelici na Knežiji održana je pokornička večera u organizaciji Pokreta salezijanske mladeži. U velikom broju okupili su se mnogi mladi iz svih zagrebačkih salezijanskih župa, predstavnici iz Splita, Rijeke, Sirača i Zadra koji su sudjelovali u Nacionalnoj skupštini PSM-a te velik broj župljana. Program se sastojao od kratke molitve, čija tema su bile misije, a nakon koje je uslijedilo čitanje pisma vrhovnog poglavara don Pascuala Cháveza upućeno Pokretu salezijanske mladeži.

 

 

 Uzorak Slike

 

 

U molitvi tekst iz Evanđelja govorio je o tome kako Isus poziva prvu četvoricu učenika, ribara, da ostave sve svoje i pođu za njim. U duhu takvog Isusova poziva progovorili su Igor i Krešo, dvojica mladića koji su također prepoznali da ih Isus zove. Svjedočili su kako su prepoznali svoj misijski poziv, da ostave živote kakve imaju ovdje i odu u salezijanske misije na godinu dana. 

 

 

 

 

Kroz svoju prezentaciju nazočnima su približili rad salezijanaca u Gani kroz projekte brige za djecu ulice, salezijanski rad u oratorijima, župama i centrima za mlade te školovanja kroz kumstvo. Nakon svega toga nazočni su blagovali pokorničku večeru i zadržali su u ugodnom razgovoru do 23 sata.

 

 

 

 

Antonija Ledenko 

 

 

Komentari

comments