Oratorijanci s Knežije u Obudi

Posted on Mar 23, 2010 in Stari portal

Prošlog vikenda dječaci koji igraju mali nogomet u oratoriju župe Marije Pomoćnice na Knežiji gostovali su u Budimpešti u istoimenoj župi. Župa Marije Pomoćnice u Obudi, starom dijelu grada, mala je, ali vrlo aktivna župa koji nudi mnogo aktivnosti za djecu i mlade. Animatori su vrlo aktivna skupina. U sklopu župe nalazi se slastičarnica „Don Bosco“, a do župe smještena je provincijalna uprava.

 

 

 

 

Malonogometaši su odmjerili snage u subotnje poslijepodne. U starijoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Mađarima. Iako su sa starijom ekipom s Knežije odigrali 1:1, presudio je bolji omjer u susretima s mlađim ekipama. U mlađoj kategoriji uvjerljivo su slavili malonogometaši s Knežije, koji su i bez zamjene namučili obje starije ekipe. Uz mali nogomet dječaci su igrali razne igre u oratoriju i zabavljali se.

 

 

 

 

Oratorijanci su posjetili katedralu svetog Istvána, u kojoj se nalazi relikvija, desna ruka svetog Stjepana, prvog mađarskog kralja. U podrumu katedrale nalazi se i grob Ferenca Puskasa, slavnog mađarskog nogometaša, koji se smatra jednim od najboljih svjetskih napadača svih vremena. Posebno iznenađenje bila je večera na brodu koji je plovio Dunavom. Pogled s broda na mađarsku prijestolnicu oduševio je sve nazočne.

 

 

Susret je završen nedjeljnom misom. Unatoč jezičnoj barijeri dvije ekipe su se družile pričajući na engleskom ili gestama osmijeha i veselja što je ispunilo susret salezijanskim duhom. Voditelj susreta bio je Marton Csany, mađarski nacionalni predstavnik Pokreta salezijanske mladeži.

 

 

Komentari

comments