Nacionalna skupština potiče osnivanje molitvenih zajednica

Posted on Mar 8, 2010 in Stari portal

Protekli vikend održana je Nacionalna skupština Pokreta salezijanske mladeži u župi Marije Pomoćnice na Knežiji. Skupština je započela u petak navečer pokorničkom večerom, nakon koje su predstavnici nastavili druženje s mladima.


 

  Uzorak Slike

 

 

Tijekom subotnjeg dijela susreta predstavnici su promišljali o talentima koje nam je svima darovao Bog, kako ih upotrijebiti i razvijati, razgovarali o napastima koje se javljaju u kršćanskom vodstvu i osobnom duhovnom rastu i kako im se oduprijeti. Mladi su istaknuli kako je molitva i osobni odnos s Bogom jedini put koji će ih spasiti od svih napasti s kojima se mogu suočiti tijekom svog rada. Formativni dio susreta zaokružila je radionica o salezijanskoj duhovnosti u kojoj su mladi imali prilike upoznati četiri stupa na kojima se temelji salezijanska duhovnosti, pobliže upoznati kako je sam don Bosco štovao Mariju Pomoćnicu i bio odan Svetom Ocu te kako je sve to utjecalo na dobra djela koja je činio.

 

 

Tijekom večernjeg programa predstavnici su upoznali Zajednicu za odgoj duhovnih zvanja iz Podsuseda. Ravnatelj zajednice, don Milan Ivančević, govorio je o tome kada je nastala zajednica, koliko ima članova i kakav je put jednog mladića koji osjeti duhovni poziv i odluči se za život u salezijanskoj zajednici. Svoje svjedočanstvo imao je Ivan Veriga, jedan od aspiranata koji sada provodi treću godinu u sjemeništu. U zajednicu je ušao nakon završene osnovne škole i kaže kako je ponekad doista teško biti u zajednici i gledati prijatelje animatore kako se druže na crkvenom dvorištu znajući da je i sam donedavno bio među njima. Duhovni je poziv u mnogočemu promijenio njegov život i pomogao mu u osobnom rastu.

 

 

Svjedočanstvo je imao i bogoslov Danijel Dragičević, koji je mladima pojasnio koje je njegovo poslanje unutar zajednice kao asistenta. Temeljne značajke i rad Pokreta salezijanske mladeži predstavili su don Ivan Šibalić, povjerenik za pastoral mladih, i Antonija Klobučar, nacionalna predstavnica.

 

 

 

 

Druženje se nastavilo u dvorani gdje su mladi odmjerili sportske snage u nogometu, a zajednička večer završila je salezijanskom molitvom i riječi za laku noć.

 

 

 

 

 

Nedjeljni dio programa bio je posvećen radu i problemima zajednica i regija. Skupština je zaključena dogovorom prioriteta rada na nacionalnoj razini za iduću godinu. Kao glavne zadaće navedeno je osnivanje i osnaživanje molitvenih zajednica za mlade i osmišljavanje programa koji će motivirati formirane mlade animatore da budu angažiraniji u djelovanju u salezijanskim zajednicama.

 

 

Predstavnici su sudjelovali na župnoj misi, zahvalili Gospodinu na dosadašnjem radu i molili da pošalje svoga Duga da im pomogne u daljnjem rau za dobrobit svih mladih u gradnji Kraljevstva nebeskog na zemlji.

Antonija Klobučar

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

comments