Igor i Krešimir svjedočili na pokorničkoj večeri u Jarunu

Posted on Mar 1, 2010 in Stari portal

U petak je u župi Duha Svetoga održana druga pokornička večera. Šezdesetak mladih iz svih salezijanskih župa u Zagrebu provelo je večer uz molitvu, pjesmu i prezentacije misijskog djelovanja u Gani. Svjedočanstva o misijskom pozivu iznijeli su Igor i Krešimir, članovi zajednice mladih "Božja pobjeda".

 

 

 

 

Odlučili su ostaviti sve što imaju, obitelj, posao i prijatelje, kako bi ovoga ljeta otišli na godinu dana volontirati u Ganu, navještajući čudesna djela i neizmjernu ljubav Spasitelja u konkretnom radu s najpotrebnijima.

 

 

Slušajući ih, gledajući prezentacije i moleći, mladi su imali priliku saznati nešto više o djelovanju salezijanskih misionara u Afici te posebno o projektu "Kumstva", kojim se za samo 100 eura omogućuje siromašnom djetetu cjelogodišnje školovanje u salezijanskoj školi, zajedno s hranom, odjećom i knjigama, za što i ide sav prihod ovogodišnjih pokorničkih večera.

 

 

Program je nastavljen u ugodnu druženju uz tjesteninu i vodu, rastući u međusobnom prijateljstvu, u zajedništvu s Kristom. Prikupljeno je više od 1600 kn. Idući petak pokornička večera je na Knežiji u župi Marije Pomoćnice. Zahvaljujemo svima koji su svojim prilozima i molitvama pomogli potrebite.

 

Martina Marjanović

Komentari

comments