Hrvati na „Festa dei Giovani“

Posted on Mar 1, 2010 in Stari portal

„Festa dei Giovani“, susret salezijanske mladeži talijanske provincije Triveneto, okupio je u nedjelju u gradiću Jesolo blizu Venecije gotovo 5500 mladih. Na susretu su sudjelovali i Antonija Klobučar, Marija Lovrić, Barbara Mirković, Tomislav Milaković i Luka Hudinčec, koji su stigli kako bi vidjeli kako se susret organizira i može li pomoći pri organiziranju događanja u Hrvatskoj.

 

 

 

 

 

„Festa dei Giovani“ jednodnevni je susret koji se sastoji od cjelodnevnog programa prožetog jednim sloganom, a ove godine bio je to slogan „Želimo vidjeti Isusa“, uzet iz pobudnice vrhovnog poglavara. Susret je započeo i završio predstavom od dva dijela po 45 minuta.

 

 

 

 

 

Središnji dio susreta bila je sveta misa, koju je predvodio don Gianni Moriondo, ravnatelj oratorija u Valdoccu. Mladi su mogli sudjelovati u raznim igrama, posjetiti kreativne radionice, štandove slaezijanskih udruga, slušati koncerte, plesati…
Dva dana uoči susreta u pripremi je sudjelovalo oko 250 animatora. Za hrvatske goste brinuli su njihovi prijatelji s Confronta Giulia, Diego i Michele.

 

 

 

 

 

Komentari

comments