U oblasku Rima

Posted on Feb 16, 2010 in Stari portal

Hrvatski predstavnici Pokreta salezijanske mladeži, Antonija Klobučar i Luka Hudinčec, zajedno sa slovenskom predstavnicom Blažkom Merkac hodočastili su Rimom uoči Generalne skupštine.

 

Hodočašće je započelo u katakombama svetog Sebastijana, koje su oduševile svojom poviješću i važnošću za kršćansku vjeru. 

 

 

 

 

Katakombe nisu služile za skrivanje od Rimljana, one su bile mjesto ukopa stotina tisuća kršćana i kao takvima ih je bilo nemoguće držati tajnim mjestom.

 

Uz baziliku svetog Petra u Vatikanu, troje mladih posjetilo je preostale tri velike bazilike: onu svetog Pavla van zidina, baziliku svetog Ivana Lateranskog i baziliku svete Marije Velike, ali i znamenitosti Rima kao Kolosej, Panteon, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Piazza di Popolo i mnoge druge koje potvrđuju da je Rim „vječni grad“.

 

Na Fontani di Trevi nakon sniježnog jutra koje je iznenadilo stanovnike i goste grada pojavilo se sunce koje je obasjalo tisuću ljudi koji su došli baciti novčić s nadom da će se ponovno vratiti u ovaj grad. Dolazak u baziliku svetog Petra najemotivniji je trenutak u Rimu za svakog katolika.

 

U predvečerje dana u sobi Svetog Oca gorjelo je svjetlo, što je dodatno uljepšalo posjet Vatikanu s mišlju da je Papa Benedikt XVI. u blizini.

 

Luka Hudinčec

 

 

Komentari

comments