Molitva, tjestenina i „luk“

Posted on Feb 23, 2010 in Stari portal

 

Na prvi korizmeni petak okupilo se kod sestara KMP-a na Jarunu nešto više od 40-ak mladih pripadnika Pokreta salezijanske mladeži iz svih zajednica u Zagrebu.

 

 

 

 

 

 

Večer je započela u kapelici klanjanjem koje su pripremile sestre.

 

    

 

Kroz pjesme i molitve mladi su pred Presvetim u dubini vlastitog srca pokušali pronaći odgovor na pitanje: „A vi, što vi kažete tko sam ja?“. U molitvu su bili uključeni i oni koji su na rubu materijalne i duhovne neimaštine. Molilo se i za nova duhovna zvanja, osobito za hrvatske sestre KMP-a. Riječi dobrodošlice uputila je s. Jelena Kolar, ravnateljica kuće, izrazivši posebno zadovoljstvo što se ove godine jedna pokornička večera održava i kod njih s obzirom na to da mnogi mladi nisu još nikada bili u njihovoj redovničkoj kući.

 

     

 

U srdačnu pozdravu napomenula je kako je don Bosco govorio da svaki treći mladić ili djevojka ima duhovni poziv, potaknuvši nas da vidimo nije li netko od nas taj „treći“. Marija Lovrić, zagrebačka regionalna predstavnica, prenijela je pozdrave don Ivana Šibalića, salezijanskog povjerenika za pastoral mladih, koji zbog drugih obaveza nije mogao biti na ovom susretu.

 

    

 

Nakon večere uslijedila je igra pod nazivom „luk“. Kroz nju su mladi naučili nešto novo o kćerima Marije Pomoćnice, Salezijanskoj obitelji i salezijanskim svecima, a prema dobrom salezijanskom običaju igra nije mogla završiti bez slatkog.

 

    

 

Kad su “luku“ skinuti svi slojevi, u njegovu srcu bile su čokoladice i za svakog sudionika sličica jedne od svetica kćeri Marije Pomoćnice i njihovih učenica.

 

    

 

 

Tijekom igre mladi su došli do spoznaje kako je s. Maja izvrstan DJ, a Filip iz benda „Ivan Pavao II.“ izvrstan klavijaturist.

 

Marija Lovrić

Komentari

comments