Maškare na Kmanu

Posted on Feb 16, 2010 in Stari portal

 

Uvijek iznova ugodno nas iznenadi dječja i roditeljska domišljatost i kreativnost. I ovaj put maskenbal koji je bio u subotu 13. 02. u večernjim satima u centru Ivan Pavao II. na Kmanu izmamio je uzdahe oduševljenja za predivne kreacije i puno smijeha i pjesme u samoj izvedbi programa koji su pripremali animatori.

 

 

Večer je započela skečom animatora na temu ljubav – Valentinovo je! Ljubav koja se ne kupuje, već mi darujemo ljubav kroz sebe i svoje postojanje.

 

 

 

Zatim je uslijedio ples, nekoliko „banseva“ za više od stotinjak okupljene djece i tridesetak odraslih. Dok se plesalo, žiri je pratio i birao najbolju masku.

 

 

 

Bilo je tu prinčeva i princeza, čarobnjaka i vještica, modni mačak sa svojim djevojkama, kip slobode, pipi duge čarape, bakice i unučići, grupa „smeće“ koja je imala najorginalniju kreaciju… a onda urnebesno iznenađenje – klaun!

 

 

 

Animator Darko koji radi kao klaun na dječjim rođendanima, izveo je nekoliko jako zanimljivih trikova i igara i podigao na noge sve sudionike. Trebalo je onda pronaći krivca za sve neuspjehe i zla koja nam se događaju i osuditi krivca na smrt.

 

 

 

Krnjo je bio vidoviti Mujo koji je svojim horoskopima, vračanjem i ostalim smicalicama zavodio narod. Na dvorištu je brzo planuo, a onda je slijedio za djecu najzanimljiviji dio – biranje najbolje maske.

 

 

 

Izabrane su: maska za najbolji ples, za fotogeničnost, najbolja skupna maska i maske koje su osvojile treće, drugo i prvo mjesto uz prigodne poklone. A za kraj svi su se sudionici počastili sokovima i kolačima.

 

Nikola Banovac

Komentari

comments