Susret predanimatora

Posted on Jan 11, 2010 in Stari portal

Protekli vikend u župi Marije Pomoćnice na Knežiji održan je susret salezijanskih predanimatora, na kojem je sudjelovalo četerdesetak sudionika iz Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita i Žepča.

 

Susret je započeo sv. misom u petak, a večernji zabavni program pripremili su prošlogodišnji specijalizirani animatori iz Zagreba. Kroz igru, pjesmu i ples između sudionika se stvorilo prijateljsko okruženje koje je pomoglo u kasnijem radu.

 

 

 

Sudionici su kroz radionice imali priliku bolje upoznati salezijansku duhovnost, povijest salezijanaca, Pokret salezijanske mladeži i samo poslanje salezijanskog animatora.

 

Predstavljeni su im prošlogodišnji specijalizirani animatori kojima je povjerenik za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije don Ivan Šibalić osobno uručio priznanja salezijanskog animatora. Marija Forko kao prošlogodišnja specijalizirana animatorica sa sudionicima susreta podijelila je svoje iskustvo tijekom formacije animatora.

 

I sami sudionici su tijekom radionice predstavljanja rada u svojim zajednicama razmjenjivali dosadašnja iskustva i način formacije koju oni prolaze kao predanimatori.

Radionicu "Salezijanski animator" obilježilo je svjedočanstvo salezijanke suradnice Ivane Mamić, koja je i sama animator, a sudionicima je željela posvjestiti ljepotu tog poslanja.

Istaknula je kako je na nju osobno djelovala formacija animatora na način da je upoznala Boga, koji joj je najveća snaga, radost i put kroz život. Subotnji program završen je zajedničkom molitvom mladih kroz klanjanje.
Cilj susreta predanimatora bio je da se mladi povežu, bolje upoznaju, zabave i nauče temelje salezijanskog animatora koji će im kasnije pomoći na školama animatora.

Nakon nedjeljne sv.mise mladima je rastanak bio težak, no ipak su ga obilježili grudanjem, plesom, pjesmom i s osmijehom na licu jer znaju da se za njih organizira zajedničko ljetovanje.

 

Antonija Klobučar

 

Komentari

comments