Koncert u Žepču

Posted on Jan 26, 2010 in Stari portal

 

Dana 22. siječnja grupa "Keep cool" – njih petorica i nas tri obožavateljice uputili smo se ka Žepču na koncert povodom 10. obljetnice od osnutka Katoličkog školskog centra "Don Bosco" u Žepču.


Na samoj
smo granici već policajcima pjevali pjesmu „Ima jedna duga cesta koja vodi sve do Žepča“ i to na njihov zahtjev.

 

 

 

 

Čim smo stigli bili smo lijepo primljeni i smješteni. Na samom koncertu su uz Keep cool nastupali i dva domaća rock-benda – Revolucija i Start. Okupilo se tristotinjak mladih, roditelja i prijatelja. Atmosfera je cijelo vrijeme bila živa. Na samom kraju koncerta don Mihovil Kurkut je zamolio sve mlade da se okupe ispred pozornice i održao je riječ za laku noć, koja je ujedno označila početak devetnice u čast svetoga Ivana Bosca. Nakon govora mi Zagrebčani smo uz sve nazočne mlade zapjevali i tri duhovne pjesme: Velik si, Silan Bog i Mesija.

 

 

 

Tijekom koncerta skupljali su se dobrotvorni prilozi za Haiti – jer su stradali i naši salezijanci, profesori i mladi. Ta dobrotvorna akcija trajat će sve do 29. siječnja 2010. godine, kada će sakupljeni iznos biti poslan onima kojima je trenutačno jako potreban – mladima na Haitiju.

Kasnije smo se u oratoriju još družili uz domjenak kojeg su pripremili sami učenici škole.

 

 

U subotu smo dan započeli misom. Iako nas je bilo malo – četiri svećenika i šest zboraša – misa nije zbog toga bila manje svečana.

Poslije su nas domaćini proveli kroz cijelu školu, centar i dvoranu. Moramo reći da je prostor stvarno lijepo osmišljen – sve na dobrobit mladih i njihov ljudski i kršćanski rast.

 

Hvala još jednom salezijancima don Tihomiru, don Mihovilu, don Josipu i don Anti na tako lijepoj dobrodošlici i svemu što su napravili za nas taj jedan dan.

 

Marija Lovrić

  

Komentari

comments