Obilježena 150. obljetnica osnutka Salezijanske družbe

Posted on Dec 22, 2009 in Stari portal

Prošli vikend u župi Marije Pomoćnice na Knežiji obilježena je 150. obljetnica osnutka Salezijanske kongregacije. Svečana proslava započela je sv. misom koju je predvodio provincijal don Ivan Marijanović i tijekom koje su svi nazočni salezijanci obnovili svoje zavjete.

 

 

Nakon sv. mise održana je prigodna akademija na kojoj su se predstavile sve grane Salezijanske obitelji koje djeluju u našoj provinciji. Između ostalog predstavio se i Pokret salezijanske mladeži, koji je svojom izvedbom oduševio sve nazočne.

 

Mladi su pokazali što je to što ih drži blizu Crkve, na koji način žive s Crkvom i na kojim temeljima grade svoju duhovnost i Božje kraljevstvo. Prikazujući fotografije s različitih susreta popraćenih don Boscovim mislima, mladi su pokazali što su za njih prave životne vrijednosti koje danas nažalost mnogi mladi ne vide i izgube. Na kraju scenskog prikaza svi su mladi ušli u crkvu i prilazeći oltaru prinjeli četiri stupa salezijanske duhovnosti na kojima grade svoj kršćanski život, baš kao što je to činio i sam sv. Ivan Bosco, osnivač Salezijanske družbe.

Kako bi iskazali zahvalu za sav rad i trud svim salezijancima u našoj provinciji, mladi su izradili prigodnu čestitku s potpisima svih mladih i djece koji se nalaze u našim zajednicama.

 

Svojom čestitkom mladi su zaželjeli da svi salezijanci i dalje svojim životom i  radom ostvaruju don Boscov san i djelo. Čestitku je uime svih salezijanaca primio provincijal don Ivan Marijanović.

 

Antonija Klobučar 

Komentari

comments