Duhovna obnova salezijanaca suradnika i animatora u Vepricu

Posted on Dec 16, 2009 in Stari portal

Marijansko svetište u podnožju visokih biokovskih stijena i ove godine je ugostilo „hodočasnike Božića“. Za salezijance suradnke, animatore te pripravnike cjelodnevnu duhovnu obnovu na temu „U susret Božiću“ predvodio je dr. Ivan Bodrožić, profesor s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu. U uvodnom izlaganju govorio je zanimljivo i duboko o iščekivanju dolaska Sina Božjega kroz primjere biblijskih likova.

 

 

 

Sveti Josip, mudraci s Istoka i pastiri istinski su modeli kako se Bog dočekuje, kako se poslušno osluškuje znakovi njegova dolaska. Anđeli su kao Božji glasnici bili „animatori“ tog iščekivanja. I danas netko treba biti animator, poticatelj na spremnost i otvorenost za Božji dolazak. To trebaju biti salezijanci (svećenici, suradnici i animatori)  koji će svoje iskustvo susreta s Bogom prenositi drugima, istaknuo je voditelj.

Nakon kratke pauze molili smo križni put „sa svetim Pavlom“ na otvorenome. Meditirajući, postaju po postaju, Pavlove novozavjetne tekstove o otajstvu i snazi križa, još snažnije smo razmatrali što to znači ići ususret Bogu koji se utjelovio i pošao našim životnim stazama. Rođenje i križ, utjelovljenje i otkupljenje samo su različiti vidovi jednog te istog Kristovog otajstva ljubavi. Popodnevni dio programa bio je rezerviran za zajedničko pokorničko bogoslužje, za sakrament pomirenja i euharistijsko slavlje kojim smo okrunili ovu plodnu duhovnu obnovu.

 

Nikola

  

Komentari

comments