Božićna priredba kmanskih oratorijanaca

Posted on Dec 22, 2009 in Stari portal

Prošle subote u Centru za mlade Ivan Pavao II. u Splitu, u organizaciji mladih animatora, održana je predbožićna priredba.

U  prepunoj dvorani pred roditeljima i drugim župljanima, djeca su pod vodstvom animatora, kroz bogat i zanimljiv program, poslala svoju božićnu poruku. Točke programa najavljivali su voditelji Anamarija i Jure. Recitacijom „Božićna radost“ najmlađi su progovorili o smislu Božićne sreće.  Zatim je zbor otpjevao pjesmu „Božić u Splitu“.

 

 

 

 

 

U igrokazu „Nepoznati“ djeci se približio nepoznati gost i upitao ih zbog čega se toliko raduju Božiću. Na njegovu žalost, razlog njihova veselja bili su skupocjeni darovi, što je Nepoznatoga duboko razočaralo. Iznenada mu je prišao jedan dječak koji mu je rekao da ga poznaje. Iznenadila su ga i razveselila i ostala djeca koja su također rekla da ga poznaju kao onoga koji se za njih žrtvovao i koji im svakodnevno pomaže da budu bolji i sretniji.
   

Zbor je potom otpjevao „Tihu noć“ uz pratnju dvije violine. Nakon toga voditelji su pozvali gledatelje da svojim plesom podrže plesače u njihovoj točki. Šlag na kraju priredili su animatori duhovitim igrokazom  o božićnim darovima. Nikola, otac jedanaestero djece, svima je morao udovoljiti: jednome je darovao novi mobitela, drugome laptop, trećem ćevape, četvrtom aparat za gašenje požara, petom sprinterice… svakome baš onako kako je zaželio. Od silne želje da svima udovolji, zaboravio je na najmlađe dijete. Kada je to shvatio, silno se ražalostio i pokušao ispraviti svoj propust. No za razliku od ostale braće i sestara, malena djevojčica, na očevo iznenađenje, nije htjela nikakav dar. Riječima „Božić smo mi!“, dala je jasnu poruku o tome što je sreća Božića i gdje tražiti tu sreću.

 

 

Bogata večer završila je zajedničkom molitvom i govorom ravnatelja zajednice don Stjepana Tribuljaka, koji je pohvalio zauzetost djece i animatora, te istaknuo važnost obiteljskog zajedništva bez kojega nema istinskog Božića. „Ostavite sve svoje neodgodive poslove i posvetite se vašoj djeci“, bile su riječi završne molitve.

 

Nikola Banovac

Komentari

comments