Obljetnice župe sv. Ivana Bosca u Podsusedu

Posted on Nov 4, 2009 in Stari portal

Prošli vikend župa sv. Ivana Bosca proslavila je velike obljetnice. Osamsto godina kapelice sv. Martina pustinjaka i sedamdeset godina župne crkve. Trodnevnice je predvodio svjetski povjerenik za Don Boscove salezijance suradnike don Stjepan Bolkovac iz Rima, u kojima je isticao važnost obiteljskog odgoja Don Boscovim preventivnim sustavom i važnost izgradnje Kraljevstva nebeskog na zemlji.

 

 

 

 

Središnju  proslavu, koja je započela procesijom od crkve sv. Ivana Bosca do kapelice sv. Martina, predvodio je kardinal Josip Bozanić.

 

Mnoštvo župljana, među kojima je bilo mnogo mladih i djece, pobožno su slušali kardinalove riječi koje su ih pozivale na razmišljanje o važnost križa i uskrsnuća. Podsjetio je i na važnost života i djelovanja sv. Martina, sv. Ivana Bosca i bl. Alojzija Stepinca, koji su ostavili svoje tragove na ovim prostorima. Sveto misno slavlje uljepšali su župni, dječji i zbor mladih župe sv. Ivana Bosca, kao i puhački orkestar ZET-a i Zrinska garda iz Čakovca.
Kardinal je u svojoj završnoj riječi iskreno zahvalio svoj braći salezijancima iz župe sv. Ivana Bosca i ostalih salezijanskih zajednica na njihovu radu s mladima. Istaknuo je njihovu važnost za rast društva na bolje te ih je zato sve pozvao da još više rade i šire svoju karizmu, koja je toliko važna i pozitivna za mlade ne samo u njihovim zajednicama nego i u ostalima u našoj nadbiskupiji, a i šire.

 

Antonija Klobučar

Komentari

comments