Animatori voditelji u Belom Manastiru

Posted on Nov 24, 2009 in Stari portal

Prošlog vikenda u salezijanskoj zajednici u Belom Manastiru održane su duhove vježbe za sve voditelje skupina (glazbenih, sportskih, plesnih, animacije slobodnog vremena) koje djeluju u salezijanskim župama. Cilj okupljanje bio je ponuditi našim animatorima mogućnost da malo vremena posvete sebi i svojoj duhovnosti, da bolje upoznaju salezijansku duhovnost i da se međusobno bolje povežu i izmijene iskustva rada u zajednicama.

 

 

  

Tako su se okupili župni animatori iz Podsuseda, Jaruna, Rudeša i Knežije, a voditelj je bio don Ivan Šibalić, povjerenik za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provncije. Tijekom ta dva dana mladi su si posvjestili važnost i posebnosti salezijanske duhovnosti i načina rada koji bi svima trebao biti zajednički – don Boscov preventivni sustav, a imajući uvijek na umu da vodeći svoje skupine trebamo težiti postizanju svetosti i cilju odgajanja dobrih kršćana i poštenih građana. Kroz program su se izmjenjivali molitveni trenuci i predavanja, a subotnji večernji program bio je obogaćen molitvom krunice i klanjanjem. Nedjeljna misa proslavljena je zajedno sa župnom zajednicom.

U slobodno vrijeme animatori su se zabavljali igrajući stolni nogomet, „vola oko stola“, „sofu“ i druge igre. Mlade je ugostio don Ante Guberac, voditelj centra, koji je svojim veselim i poniznim duhom razveselio sve nazočne. Osnaženi ovim vikendom, obogaćeni razmjenjenim iskustvima i novim poznanstvima, ovakvi susreti pomoći će još većem rastu i jačanju Pokreta salezijanske mladeži.

 

Antonija Ledenko

Komentari

comments