Mladi s Don Boscovim duhom u Zadru

Posted on Oct 12, 2009 in Stari portal

Na Nacionalnom susretu Pokreta salezijanske mladeži prošlog vikenda u salezijanskoj župi Gospe Loretske u Zadru okupilo se gotovo 300 mladih iz 13 salezijanskih zajednica.

 

Tema susreta bila je ista kao i na ovogodišnjem Europskom susretu salezijanske mladeži – „Svjedoci Isusa Krista u duhu Don Bosca“.
 

 

 

Podijeljeni u 18 grupa mladi su produbljivali temu raspravom i zanimljivo osmišljenom igrom Pictionary.

 

Nakon radionice mladi su se zabavljali plešući uz vodstvo animatora.

 

Uoči večernjeg klanjanja mlade je došao pozdraviti zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa. Monsinjor Prenđa zaželio je mladima da budu uspješni svjedoci Isusa Krista i pozvao ih na Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se u svibnju 2010. godine održati u Zadru.

 

Mlade su na veseloj večeri animirali bendovi iz Žepča i DJ Crostorm.

 

U nedjelju ujutro održano je pokorničko bogoslužje na kojemu je velik broj mladih pristupio sakramentu pomirenja. Svetu misu vodio je don Ivan Marijanović, provincijal Hrvatske salezijanske provincije.

 

Posebni gosti na susretu bili su David Viagulasamy, predsjednik francuskog PSM-a, Michele Zecchin, predsjednik talijanskog PSM-a, i Diego Verzini, član talijanskog PSM-a. Oduševljeni mladima iz Hrvatske istaknuli su da je hrvatski PSM jedan od najčvršćih u Europi.

 

Mladi su imali priliku i posjetiti Zadar, koji svojom ljepotom oduševljava svakog posjetitelja.
Sljedeće godine domaćin susreta bit će Zagreb, koji je ugostio susrete 2004. i 2005. godine.

 

Luka Hudinčec

 

Komentari

comments